Cadmus fordítás Cadmus

Merényletet kíséreltek meg egy azeri képviselő ellen Bakuban

2023. 03. 30.

Merényletet kíséreltek meg kedden este az azerbajdzsáni parlament egyik képviselője ellen Bakuban – közölte a Trend helyi hírügynökség az azeri belügyminisztériumra hivatkozva.

Fazil Mustafa túlélte a támadást. A Trend beszámolója szerint ismeretlenek nyitottak tüzet a politikusra egy gépkarabélyból Baku Zabrat nevű elővárosában található otthonának kapuja előtt.

Úgy tudni, Fazil Mustafa a lábán és vállán kapot találatot, kórházba szállították, élete nincs veszélyben.

Terrortámadás miatt nyomoz az azeri biztonsági szolgálat a meglőtt képviselő ügyében

Az azeri biztonsági szolgálat szerdán közölte, hogy terrortámadás miatt indított nyomozást az előző nap meglőtt képviselő, Fazil Mustafa ügyében.

Az Irán-ellenes nézeteiről ismert Mustafát kórházban ápolják, miután kedd éjjel rálőttek egy gépkarabéllyal a Baku külvárosában található otthona előtt. A képviselő vállát és combját érte találat, élete nincs veszélyben.
Az elkövető azonosítása érdekében bűnügyi nyomozást indítottak.

A haqqin.az azeri hírportál szerint az 57 éves törvényhozó azt mondta: akkor lőttek rá, amikor autójával beállt a garázsba.
Mustafát Irán heves bírálójaként ismerték a parlamentben, amit a biztonsági szolgálat közleménye is kiemelt. Az iszlám köztársaság Azerbajdzsán déli szomszédja, és északnyugati részén jelentős azeri kisebbség él. Baku és Teherán viszonya gyakran feszült.

Azerbajdzsán és Irán az elmúlt hónapokban eltávolodott egymástól, miután Baku bejelentette, hogy fel akarja venni a hivatalos diplomáciai kapcsolatokat Izraellel.

Azerbajdzsán januárban egy terrortámadás nyomán bezárta teheráni nagykövetségét. Az incidensben a külképviselet biztonsági osztályának vezetője életét vesztette

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑