Cadmus fordítás Cadmus

Moszkva óva inti a Nyugatot a helyzet kihasználásától

2023. 06. 25.

Közleményben intette óva az orosz külügyminisztérium a nyugati országokat attól, hogy az oroszországi helyzetet saját céljaikra használják ki.

“Óvjuk a nyugati országokat minden olyan utalástól, hogy a belső orosz helyzet esetleg felhasználható oroszellenes céljaik elérésére” – állt a dokumentumban.

Az orosz diplomáciai tárca szerint az orosz társadalom élesen elutasítja a fegyveres felkelés kísérletét, amely szerinte az oroszországi helyzet destabilizálására, az egység megbontására és a nemzetközi biztonság szavatolására irányuló erőfeszítések ellen irányul.

“A lázadás így Oroszország külső ellenségeinek kezére játszik” – szól a szöveg.

A minisztériumi közlemény értelmében a kísérlet nem talál támogatásra sem Oroszországban, sem a józan külföldi politikai erők körében, a helyzetre a közeljövőben megtalálják a méltó megoldást, az ukrajnai “különleges hadműveletnek” pedig minden célja teljesülni fog.

“Oroszország folytatja szuverén útját a biztonság szavatolása, tekintélyének megerősítése a nemzetközi színtéren és a többpólusú világrend megteremtése felé. Moszkva nagyra értékeli, hogy szövetségesei és külföldi partnerei megértik ezt az elvi álláspontot” – hangzott a közlemény.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑