Cadmus fordítás Cadmus

Moszuli templomok helyreállítására ad támogatást az Emírségek

2019. 02. 17.

Két történelmi templom helyreállítására add támogatást az Egyesült Arab Emírségek. A felajánlást egybeesett Ferenc pápa látogatásának idejére – közölte a Linga.org.

Az Iszlám Állam által elpusztított történelmi templomok helyreállítására tett ígéretet az olajban gazdag arab monarchia. Abu-Dzabi az UNESCO által indított program keretében vállalta fel két moszuli szír templom újjáépítését.

Raad Jalel Kajahji, a Keresztény Egyházak Hivatalának vezetője sajtótájékoztatón jelentette be az emírség felajánlását, ami egybeesett Ferenc pápa Abu-Dzabiban tett látogatásával.

Az UNESCO közvetítésével, az Egyesült Arab Emírségek felvállalta az Al-Tahira szír katolikus templom, illetve a Tigris jobb partján található moszuli római katolikus templomnak a teljes helyrehozatalát –nyilatkozta Kajahji az almasalah.com-nak.

Kajahji hozzátette, hogy az Egyesült Nemzetek kulturális szervezete külön kommunikációs csatornát hozott létre az iraki Keresztény Egyházak Hivatalával, hogy közösen szervezzék meg a templomok helyreállításhoz szükséges feladatokat – közölte a DMC News.

A cikk folytatását itt olvashatják el.

S4C.News – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑