Cadmus fordítás Cadmus

Muzulmán szeparatisták önkéntes faluőröket öltek meg Thaiföld déli részén

Legalább 14 önkéntes biztonsági őrt öltek meg fegyveres támadók kedd éjjel Thaiföld déli Jala tartományában – közölték rendőrségi és mentős források.

A terrorcselekményt feltehetően muzulmán szeparatista lázadók követték el egy Muang Jala-i ellenőrző pontnál, ahol a településük védelmét vállaló, kiképzett falusiak éppen őrségben vagy pihenőben voltak.

Az áldozatok közül tizenegyen a helyszínen, hárman a kórházba szállításuk után vesztették életüket – közölték illetékesek. A támadást egyes jelentések szerint hárman élték túl.

Kongcsip Tantravanit védelmi minisztériumi szóvivő 15 halálos és négy sebesült áldozatról számolt be. Hozzátette, hogy Prajuth Csan-Ocsa miniszterelnök határozottan elítélte a támadást, és az elkövetők mielőbbi kézrekerítésére utasította a hatóságokat.

A szeparatista lázadás 2004-es kezdete óta mintegy hétezer ember vesztette életét a buddhista vallású délkelet-ázsiai ország három déli, muzulmán többségű tartományában, Jalában, Pattaniban és Narathivatban. A szeparatisták támadásainak áldozatai gyakran rendőrök, tanítók és a kormányzat más képviselői.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑