2018. 10. 01.

Nap képe: A Real Madrid vendége volt a palesztin aktivista

Izrael a madridi polgármesterhez fordult panaszával, miután a palesztin aktivistát, Ahed Tamimit vendégül látta a Real Madrid futballklub.

Tamimi szombaton órákkal a Real Madrid-Atletico Madrid meccs előtt érkezett a Santiago Bernabeu stadionba, ahol a Real egykori támadójával, a jelenlegi klub vezetőinek egyikével, Emilio Butragenio-val találkozott, és kapott egy névre szóló mezt is.

A Háárec információi szerint Ahed apja kíséretében érkezett Spanyolországba, ahol számos politikai rendezvényen vett részt.

Daniel Kutner, Izrael spanyolországi nagykövete levélben tiltakozott Manuela Carmena polgármesternél.

“A madridi önkormányzat lépése erőszakra buzdít az izraeli polgári lakosság ellen, és aláás minden kísérletet arra, hogy Izrael és a palesztinok között valódi párbeszéd alakulhasson ki. Ahed Tamimi nem a béke ártatlan harcosa, hanem az erőszak és a terror népszerűsítője. Minden olyan intézmény, amely üdvözli őt, közvetetten az erőszakot és az agressziót népszerűsíti, a párbeszéd és a megértés helyett.” – írta Kutner.

A 17 éves Ahed július végén szabadult a börtönből, miután decemberben őrizetbe vették egy izraeli katona felpofozásáért és lökdöséséért Nebi Szalehban.

Ahed anyja, Nariman szintén 8 hónap börtönt és 6000 sékel bírságot kapott.

Ahedre hősként tekintenek a palesztinok, mert bátran kiállt az izraeli katonákkal szemben.

Újkelet nyomán

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑