Cadmus fordítás Cadmus

Nap videója: Még mindig szedik áldozataikat a török drónok Ukrajnában

2022. 03. 11.

Két hete tart az orosz invázió Ukrajnában és úgy tűnik, hogy még mindig maradtak az ukrán haderőnek török Bayraktar TB2-es drónjai. Ukrán katonai források most arról raktak fel egy videót, hogy egy TB-2-es drón egy BUK-M2-es légvédelmi rakétarendszert bombáz szét – közölte a Portfolio.hu.

Újabb videó került fel ukrán forrásokból egy török Bayraktar TB-2-es drónnal végrehajtott támadásról az orosz-ukrán háborúból. A felvételt több olyan Twitter-fiók is megosztotta, amely alapvetően hiteles információkat közöl a szomszédban zajló konfliktusról.

A videón látszólag egy BUK-M2-es légvédelmi rakétarendszert támad a Bayraktar, az eszköz a videó alapján teljesen megsemmisül. A drón kezelői, vagy a támadásról készült közvetítést figyelők üdvrivalgásban törnek ki.

Az nem világos, hogy a videó mikor készült, de az arról információkat közlő portálok sugalmazása alapján a napokban történhetett a támadás.

Ha valóban a napokban készült a felvétel a Bayraktar-drónnal történt támadásról, ez azért is kellemetlen Oroszországnak, mert ez alapján két hét háború után még mindig nem ellenőrzik teljesen az ukrán légteret az oroszok, annak ellenére, hogy úgy tízszer akkora és jóval modernebb légierejük van, mint Ukrajnának.

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑