Nap videója: Netanyahu menekül a palesztin rakéták elől

Szirénák szakították félbe Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök kampány rendezvényét az ún. ,,Izrael,, állam déli részén. Asqalan és Asdood városokban egyszerre jelezték, hogy rakétatámadás várható.

A palesztin ellenállás ugyanis öt darab rakétát indított a Gáza övezetből, melyet direkt Netanyahu kapmány beszédére időzítettek.

Az izraeli Channel 13 tette közzé azt a videót, mely a légvédelmi riadó pillanatában készült. A csatorna tudósítói szerint is jól időzített és összehangolt esetről van szó, hiszen a palesztin ellenállók megvárták azt, hogy Netanyahu bele kezdjen élőben közvetített beszédébe.

A támadás csupán néhány órával azután történt, hogy az izraeli miniszterelnök bejelentette szándékát a Jordán folyó völgyének és a Holt tenger északi részének bekebelezésére. Izraeli és külföldi politikai elemzők szerint azonban ez az üzenet a szélsőjobboldali izraeli szavazók megnyerése miatt hangzott el ugyanis a jövő héten választások lesznek és Netanyahu a szélsőséges zsidók szavazataival szeretne újra miniszterelnök lenni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑