Nap videója: Saydnaya, az egyik legjelentősebb keresztény város a Közel-Keleten

A szíriai Turisztikai Minisztérium remek videót készített a híres Sednaya városról, mely a jelenleg megszállás alatt lévő Jeruzsálem után a legjelentősebb keresztény város a Közel-Keleten. A régi múltra visszatekintő városban számos fontos keresztény szent hely található, melyek közül a legfontosabb a Szűz Mária szentély.

A város 1500 méterrel a tengerszint fölött található és csodás természeti környezetben helyezkedik el.

Sednaya városában 21 kolostor és 40 templom található. Ezek közül a lgjeneltősebb a Szűz Mária szentélye, mely a Qalamun hegység legmagasabb pontján található. Innen kiváló panoráma nyílik Damaszkusz városára, a Qalamun hegység többi pontjára és a Libanonban található Bekaa völgyre.

A várost a világon sok helyen ismerik, hiszen Sednaya neve több szenthez is kapcsolódik. Ilyenek például Szent Tamás (akiről Damaszkusz óvárosának egyik kapuját is elnevezték.) vagy Szent Georgiosz. A Szűz Mária szentélyen kívül pedig a legjelentősebb keresztény emlékek a Szent Péter és a Szent János kolostorok, valamint Szent Tekla és Szent Hrisztoforosz síremlékei. Továbbá Szent Barbara temploma és Szent Nikolas és Szent András síremlékei.

A hívő keresztény világ számára ez az egyik legjelentősebb turisztikai célpont. Éppen ezért számos étterem és szálláshely fogadja az ide látogatókat.

Orientalista.hu-Al-Isfahani

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑