Cadmus fordítás Cadmus

Nem tudják megfékezni a bevándorlást Boszniában

2018. 07. 24.

Egyre feszültebb a politikai helyzet Bosznia-Hercegovinában a bevándorlás miatt. A horvát határ mentén fekvő települések vezetői elfogadhatatlannak tartják, hogy a hatóságok nem tudják megfékezni az illegális bevándorlást – közölte az M1 Híradója.

A Montenegró és Albánia közötti mintegy 170 kilométeres zöldhatár egyre népszerűbb a bevándorlók között. Idén júniusig mintegy kétezer migránst tartóztattak fel a rendőrök a szakaszon. A fokozott ellenőrzések ellenére egyre többen jutnak át. A Montenegrótól északra fekvő Bosznia-Hercegivinában már több ezer migráns várakozik, számuk pedig folyamatosan nő.

A legrosszabb helyzet a horvát határhoz közeli Bihácson alakult ki. A legtöbben Szerbia felől érkeznek, vagyis a korábban népszerű nyugat-balkáni útvonalat használják, hogy tovább utazzanak Európa belseje felé.

A régió vezetőjéhez egymás után érkeztek a migrációs válság sújtotta városok polgármesterei. Úgy látják ugyanis, hogy a kormány nem tudja megoldani az országban kialakult helyzetet. Husein Rosic arról beszélt, a Bihácson és környékén táborozó bevándorlókat egyelőre ideiglenesen egy helyi hotelben szállásolják el.

Hozzátette, ez a megoldás csak a város átmeneti tehermentesítésére szolgál, naponta ugyanis több tucat újabb bevándorló érkezik Bihácsra. Boszniában év eleje óta mintegy 8 ezer bevándorlót regisztráltak.

M1, Hirado.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑