Cadmus fordítás Cadmus

Nemet kell mondani a migránsvízumokra

Brüsszelben nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem állandósítani, ennek a csomagnak egyik központi eleme pedig a migránsvízum – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba ugyanakkor hangsúlyozta: átalakulóban van a politikai tájkép Európában, ahol a nemzeti önrendelkezés és a nyílt társadalom hívei állnak egymással szemben, vitájuk pedig felülírja a szokásos pártpolitikai törésvonalakat.

A kormány arra kéri a Fidesz–KDNP képviselőit, hogy minden lehetséges módon lépjenek fel a migránsvízumok ­európai elfogadása ellen – mondta vasárnap a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: az uniós vezetők nem akarják figyelembe venni azt, ami az elmúlt három évben Európával történt. Tucatnyi javaslat és nyilatkozat bizonyítja, hogy az uniós intézmények véglegesíteni akarnak egy olyan intézményrendszert, amely legálissá tenné az Európába irányuló migrációt – fejtette ki.

Hozzátette, hogy Brüsszelben nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem állandósítani, ennek a csomagnak egyik központi eleme pedig a migránsvízum. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a migránsvízumról szóló javaslat már az Európai Parlament napirendjén van, és bár pár hete még nem kapott többséget, de az előterjesztők nem nyugodtak bele az eredménybe, nemsokára újra szavazni akarnak róla.

Az Európai Parlamentben jelenleg bevándorláspárti többség van, aminek eredményeként egy jelentős migránscsomaggal állunk szemben – mondta Dömötör Csaba, aki példaként említette, hogy Brüsszel be akar vezetni egy úgynevezett kék kártyát a munkaerő Európába vonzására, kivenné a határvédelmet és a menekültügyi eljárásokat a tagállamok hatásköréből, s megduplázná a migrációra szánt összegeket.

Az államtitkár megerősítette: az ­uniós választás lesz az eddigi legfontosabb, mivel azon a kontinens biztonsága a tét. Azoknak kell lehetőséghez jut­niuk, akik például a családok megerősítésével és nem a migrációval akarják orvosolni a demográfiai problémákat – fejtette ki. Hangsúlyozta, hogy átalakulóban van a politikai tájkép Európában, ahol a nemzeti önrendelkezés és a nyílt társadalom hívei állnak egymással szemben, vitájuk pedig felülírja a szokásos pártpolitikai törésvonalakat.

Ugyanerről beszélt szombaton a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese is. Halász János szerint Brüsszel önti az uniós állampolgárok pénzét a migránskártyákra, amivel közvetlenül is finanszírozza a migrációt. A politikus közölte: egy nyilvános brüsszeli beszámoló szerint tavaly 58 millió eurót osztottak ki a névtelen bankkártyákra, egy másik programba pedig a hírek szerint Soros György is befizetett 500 millió dollárt. „Ez csak a jéghegy csúcsa, valószínű, hogy a töredékét látjuk annak a pénznek, ami valójában a migránskártyákra érkezik” – fogalmazott.

Magyar Idők

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑