2018. 01. 20.

Németországnak nincs elég embere az elutasított menedékkérők kitoloncolásáraA német rendőrségnek nincs elég embere arra, hogy kitoloncolja azokat a bevándorlókat, akik nem maradhatnak az országban, írja a Welt.

Kedden Düsseldorfból akarnak repülővel hazaküldeni 80 embert Afganisztánba, 19-et közülük egyenesen a kitoloncolási őrizetből. A német rendőrség azonban azt jelentette, hogy a feladat végrehajtására nem jelentkezett elég önkéntes. Eleve érdekes, hogy a 80 ember kitoloncolásához nem elég az a 35 rendőr, aki önként vállalkozna erre a küldetésre.

Ez a munka fokozott fizikai és pszichikai igénybevétellel jár. A kitoloncolásra ítélt menekültek gyakran ellenállnak, a rendőröknek egyre többször kell bilincset alkalmazni. A hosszú repülőút után nekik kell őrizni a gépet a kabuli repülőtéren, de fegyvert nem viselhetnek és rádiót sem használhatnak. A szövetségi rendőrség kötelékében 800 embert képeztek ki a kitoloncolási feladatok ellátására.

2016 decembere óta mostanáig mindössze 155 elutasított menedékkérőt vittek vissza közvetlen repülőjáratokkal a hazájukba. 665 esetben a kitoloncolást nem tudták végrehajtani. Ezek közül 263 esetben az eljárás az érintettek ellenállása miatt hiusult meg.

Orientalista.hu – Index

, , , ,
<


Back to Top ↑