Cadmus fordítás Cadmus

Nemzeti hősnek tartották Iránban

2020. 01. 04.

Kassem Suleymani Irán számára nem egyszerűen egy harctéri parancsnok volt. Ő volt a nemzet büszkesége és az amerikai szankciók elleni szembenállás jelképe is.

Minden stratégiai ügyben az övé volt az utolsó szó a perzsa államban. Különleges háborús módszert alakított ki, amikor speciális félkatonai egységeket hozott létre az ország határain túl.

Határozottan ő volt a legjelentősebb és legfontosabb vezető Iránban, nemcsak az elmúlt négy évtizedben, hanem ha nagyobb időtávlatban, akár évszázadokban nézzük  Ali Vaez  politikai elemző.

“Ő az az ember, aki kiterjesztette Irán befolyását a határain túlra, előretörő védelmi politikát alakított ki, amely külföldi toborzáson alapult, hogy megakadályozzák az Irán elleni közvetlen támadásokat. Ő az, aki mély kapcsolatokat épített ki az egész térségben, Libanontól Szíriáig, Jementől Afganisztánig” – értékelte a tábornok politikai szerepét a Nemzetközi Válság Csoport munkatársa, Ali Vaez politikai elemző, Irán-szakértő.

A közel-keleti fegyveres konfliktusokban Suleymani sorra bizonyította kiemelkedő stratégiai és taktikai képességeit, amelyekkel alaposan keresztbe tett az ottani amerikai műveleteknek.

Euronews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑