2018. 02. 17.

Netanjahu az ENSZ főtitkárnak: Izrael soha nem mond le a GolánrólBenjamin Netanyahu miniszterelnök pénteken azt mondta az Egyesült Nemzetek főtitkárának, Antonio Guterres-nek, hogy Izrael nem fogja tétlenül nézni, hogy Irán megvesse a lábát Szíriában.

“Nem fogják felépíteni a bázisaikat Szíriában – meg fogjuk akadályozni,” – jelentete ki az izraeli miniszterelnök a müncheni biztonsági konferencián az ENSZ-vezetőjével tartott találkozóján, utalva az iráni jelenlétre Szíriában.

Netanyahu azt is elmondta Guterres-nek, hogy Izrael soha nem fogja feladni a Golán-fennsíkot, amit az 1967-es hatnapos háborúban szerzett meg, és 1981-ben csatolt az országhoz, bár ezt a lépést a nemzetközi közösség nem fogadta el.

Továbbá köszönetet mondott főtitkárnak a Hamász iszlamista szervezet által a Gázai övezetben fogva tartott izraeli polgárok szabadon bocsátására és az izraeli katonák holttestének kiadatására tett erőfeszítéseiért.

Csütörtökön Netanyahu közölte, hogy nem fogad el semmilyen korlátozást a szíriai tevékenységeire, és ezt a világ vezetőinek is hangsúlyozni fogja Münchenben.

Netanjahu vezető üzletemberekkel is találkozott Münchenben és befektetésekre ösztönözte őket Izraelben.

Az irodája azt mondta, valószínűleg más magas rangú személyekkel is találkozni fog a konferencián kívül, melyet február 16-18 között tartanak.

Orientalista.hu – Újkelet nyomán

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com