Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu és Bennett célzott likvidálásokkal fenyegeti a Hamaszt

Az izraeli miniszterelnök szerint a  palesztin csoport vezetőinek fel kéne frissíteniük az Iszlám Dzsihád parancsnok meggyilkolásával kapcsolatos emlékeiket, miközben a védelmi miniszter állítása szerint „senki sem immunis”, és Izraelnek „a korábbiaktól eltérő intézkedést” kellene foganatosítania, ha a gázai támadások nem szűnnek meg.

Mind Benjamin Netanjahu miniszterelnök, mind Naftali Bennett védelmi miniszter vasárnap alig leplezett fenyegetést intézett a Hamász felé, arra figyelmeztetve, hogy Izrael ismét a célzott likvidálásokhoz fordul, amennyiben a palesztinok továbbra is támadásokat indítana a Gázai övezet határa mentén található izraeli közösségek ellen – írja a Ynetnews.

A déli határon az elmúlt néhány hétben nőttek a feszültségek, ugyanis a Hamász által ellenőrzött Gázai-övezetben lévő ellenállók időről-időre rakétákat lőttek, illetve léggömbökhöz erősített robbanószereket küldtek izraeli területekre.

Netanjahu a heti kabinetülést egy, a Hamász vezetőinek szóló figyelmeztetéssel indította, felhívva a figyelmüket arra az eshetőségre, hogy rájuk is hasonló végzet vár, mint a palesztin Iszlám Dzsihád katonai vezetőjére, Bahá Abu Al-Attára, akinek három hónappal ezelőtt, egy izraeli rajtaütés eredményeként ért véget a földi pályafutása.

„Alig néhány héttel ezelőtt céloztuk meg az Iszlám Dzsihád parancsnokot Gázában, és azt javaslom, hogy mind az Iszlám Dzsihád, mind a Hamász frissítse fel az emlékezetét” – mondta Netanyahu.

Eközben Bennett meglátogatta az IDF Gázával foglalkozó osztályát, és magas rangú katonai vezetőkkel találkozott. Arra is utalt, hogy Izrael visszatér a célzott likvidálásokhoz, amennyiben a Gázából indított támadások nem szűnnek meg.

Ynetnews, Neokohn.hu nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑