Netanjahu háborúval fenyeget, ha Gázából továbbra is rakétákat lőnek

Az izraeli hadsereg számos, a Palesztin Iszlám Dzsihád rszervezethez köthető célpontot támadott, miután több mint 15 rakétát lőttek ki Izrael irányába Gázából. Az erőszak már második napja tart – írja a Jerusalem Post.

Az izraeli hadsereg közlése szerint repülőgépek és helikopterek támadást intéztek a Gázai övezetben a Palesztin Iszlám Dzsihád célpontjai ellen, többek közt Khan Younisban, ahol fegyverraktárakat és kiképzőközpontokat támadtak.

Az izraeli hadsereg szóvivője azt is elmondta, hogy a Gázából egy órán belül indított tizennégy rakétából tizenkettőt a Vaskupola védelmi rendszer hatástalanított, a másik két rakéta Szderot városában egy játszótér mellé, illetve egy ház kertjébe csapódott.

A rakétákért a Palesztin Iszlám Dzsihád vállalta a felelősséget, közleményük szerint megtorlásként a Damaszkuszban Izrael által likvidált két, a szervezethez tartozó harcosért.

Miközben a megszálló izraeli hadsereg csak a Palesztin Iszlám Dzsihádot támadja, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Gázai övezetet irányító Hamászt is megfenyegette.

„Ha nem lövik le őket, mi fogunk lőni. Ez háborút jelent. Háborút indítani csak a legvégső lépés, azonban elszántak vagyunk olyasmit tenni, amire legrosszabb rémálmaikban sem gondolnak.”

Naftali Bennett izraeli védelmi miniszter a kialakult helyzettel kapcsolatban közölte: „Izrael kész teljesen megváltoztatni korábbi hozzáállását a gázai helyzethez.

The Jerusalem Post, Neokohn.hu

 

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑