Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu megerősítette, hogy Izrael a felelős a hétfői szíriai támadásért

2019. 02. 13.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kedden megerősítette, hogy Izrael a felelős az előző éjszakai támadásért a szíriai Golán-fennsíkon.

„Minden nap, egyfolytában azon dolgozunk, hogy meggátoljuk Iránt. Minden nap, beleértve tegnap is, Irán ellen, valamint a régióba való beágyazódására irányuló erőfeszítései ellen intézkedünk,” mondta Netanjahu, mielőtt Lengyelországba utazott volna egy konferenciára, amely Teherán közel-keleti tevékenységére összpontosít.

Hétfő este a szír állami média közölte, hogy Izrael tüzérségi csapásokat mért Kuneitra városára.

A SANA állami hírügynökség szerint egy izraeli tank vagy tankok tüzet nyitottak egy elhagyatott kórházra Kuneitrában és egy közelben lévő megfigyelőállomásra. Személyi sérülés nem törtent, de anyagi károk keletkeztek.

Kuneitra a Golán-fennsík túloldalán, a két ország közötti demilitarizált zónában fekszik.

A 12-es csatorna kedd esti riportja azt állította, a támadás iráni támogatású siíta milicistákat célzott, akik bázist próbáltak létesíteni az izraeli határ közelében.

Múlthéten az izraeli támadások megfékezésére üzembe helyezték az orosz SZ-300 fejlett légvédelmi ütegeket Szíriában.

Hétfőn Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes Izrael Szíriában végrehajtott támadásait törvénytelennek és indokolatlannak nevezte.

Izraeli repülőgépek több száz légicsapást hajtottak végre az évek során a háború sújtotta országban. A zsidó állam hadserege összhangban a Dél-Szíriában működő iszlamista csoportokkal indította a támadásokat a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseinek állásaira.

Újkelet nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑