Cadmus fordítás Cadmus

Netanjahu részvétét fejezte ki az egyiptomi népnek

2020. 02. 26.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök személyes barátként fejezte ki részvétét Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök halála után – jelentette a helyi közszolgálati rádió kedden.

Benjámin Netanjahu részvétét fejezte ki az egyiptomi népnek. „Izrael polgárai és az izraeli kormány nevében mély sajnálatomat fejezem ki Mubarak elnök halála miatt.”

„Személyes barátom volt, olyan vezető, aki békére és biztonságra törekedett, békére Izraellel. Számos alkalommal találkoztunk, lenyűgözött elkötelezettsége, és közös utunkon haladok tovább” – mondta az izraeli kormányfő.

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke szintén kifejezte részvétét a volt egyiptomi elnök halála miatt. Közleményében hangsúlyozta, hogy Mubarak támogatta a palesztinok ügyét, a palesztin nép szabadságukért és függetlenségükért folytatott harcát.

Hoszni Mubarak kilencvenegy éves korában halt meg – jelentették hírügynökségek az egyiptomi állami televízióra hivatkozva kedden . A volt egyiptomi elnök, akit csaknem három évtizedes tekintélyelvű uralom után 2011-ben az „arab tavasz” elűzött a hatalomból, és 2017-ig börtönben volt.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑