2019. 01. 14.

Netanyahu megerősítette, hogy Izrael hajtotta végre a pénteki légicsapásokat Szíriában

Benjamin Netanyahu miniszterelnök a vasárnapi kabinetülésen megerősítette, hogy Izrael áll a Szíriában célpontok ellen péntek este végrehajtott légicsapások mögött.

„Az Izraeli Védelmi Erők több száz szíriai célpontot támadtak. Csak az elmúlt 36 órában a légierő iráni fegyverekkel teli iráni raktárakat támadott a Damaszkusz nemzetközi repülőtéren,” árulta el Netanjahu.

„Elszántabbak vagyunk, mint valaha, hogy fellépjünk Irán ellen Szíriában, ahogy azt ígértük. Éjszaka, a légierő Gázában is támadást hajtott végre, és ma reggel bejelentettük a talán legjelentősebb területünkre átnyúló alagút felfedezését északon.”

A SANA állami hírügynökség péntek este közölte, hogy a szíriai légvédelmi rendszerek tüzet nyitottak az “ellenséges izraeli rakétákra” és többségüket elfogták.

Szombaton Szíria bejelentette, hogy panaszt nyújtott be az ENSZ Biztonsági Tanácsának és António Guterres ENSZ főtitkárnak az előző éjszaka végrehajtott izraeli légitámadás miatt.

A szíriai külügyminisztérium szerint Izrael csak azért tudta „megúszni a Szíria elleni támadásokat”, mert az Egyesült Államok támogatja.

Újkelet.live

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑