2018. 09. 26.

New Yorkban tárgyalt Erdogan és Rouhani

Az ENSZ 73. Közgyűlésén New Yorkban tartózkodó Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök és Hassan Rouhani iráni köztársasági elnök között zajlott tárgyalás kapcsán az iráni köztársasági elnöki hivatal közleményt adott ki.

A közlemény szerint Rouhani a Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnökkel tartott tárgyaláson elmondta: kedvezően fogadták a török befektetők és vállalatok részvételét az iráni projektek fejlesztési folyamatában, és nincs akadály a két ország együttműködésének fejlesztése előtt.

A köztársasági elnöki hivatal közleményében utalt arra, hogy Törökország és Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök elítélte az ahvazi támadást, s idézte Rouhani szavait: „Egymás mellett álltunk a nehéz időkben. Ez az (ahvazi) esemény is azt igazolja, hogy komolyabban kell vennünk a terrorellenes küzdelmet.”

A tárgyalás során Rouhani kijelentette: minden együttműködésre kész a háromoldalú – Törökország, Oroszország, Irán – folyamatban Szíria és különösen Idleb témájában.

Az ENSZ 73. Közgyűlésén New Yorkban tartózkodó Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök tegnap tárgyalt Hassan Rouhani iráni köztársasági elnökkel.

TRT

, , , ,
Back to Top ↑