Cadmus fordítás Cadmus

Nicaragua is kiáll a palesztin nép jogaiért

2020. 07. 12.

Sok más ország mellett Nicaragua is kijelentette, hogy elleni Izrael terjeszkedő politikáját és a palesztin földek elrablását.

A nicaraguai kormány szerint addig nem lesz stabilitás a közel-keleti térségben ameddig a palesztin nép létre nem tudja hozni a független államát, mégpedig Kelet-Jeruzsálem fővárossal.

A nicaraguai kormány kijelentette, hogy folyamatosan figyelemmel követik a térségben zajló eseményeket és a jelenlegi izraeli politikát egyértelműen jogsértőnek tartják. Szerintük mindenféleképpen a ,,két ország,, elvének kellene megvalósulnia az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban.

A nemzetközi jog szerint ugyanis mind Kelet-Jeruzsálem, mind Ciszjordánia is megszállt területeknek számítanak. Az ott létrehozott zsidó telepesek is illegálisan tartózkodnak a palesztin területeken.

Nicaragua azt is kijelentette, hogy szolidaritást vállal a palesztin néppel és támogatja az önálló palesztin állam létrehozását. A közép-amerikai ország még az 1980-as években létesített diplomáciai kapcsolatot Palesztinával, illetve a Palesztin Nemzeti Hatósággal és azóta folyamatosan támogatja a palesztin népet.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Middle East Monitor)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑