Nigéria kiterjesztené a tesztelést a nemzetközi járatok újraindítását követően

A nigériai kormány fontolgatja, hogy partnerségre lép magáncégekkel annak érdekében, hogy lehetővé váljon a koronavírus-tesztek tömeges elvégzése, miután az ország augusztus 29-én újra megnyitja légterét a nemzetközi repülőjáratok előtt – mondta el a helyi betegségmegelőző központ vezetője csütörtökön.

Nigéria, amely Afrika legnépesebb országa, március 23-án zárta le légi határait a koronavírus-járvány terjedése miatt. Az országban eddig 50 488 fertőzöttről és 985 halálos áldozatról tudni.

A tesztelés és a kontaktkutatás tartományi hatáskörbe tartozik, de a kormány attól tart, hogy az utazók számának növekedése teherbírásuk határára sodorhatja a hatóságokat.

Lagosban, Nigéria legnagyobb államában és járványgócában mindössze 200 kontaktkutató jut 25 millió emberre, ami 100 ezer lakosra vetítve kevesebb mint egy. Törökországban például ez az arány 100 ezer lakosra vetítve 14.

A betegségmegelőző központ igazgatója, Chikwe Ihekweazu elmondta: tárgyalást kezdtek magáncégekkel a partnerség kialakításáról egyes államokban, például Lagosban és Abujában.

A Nigériába érkezők számíthatnak arra, hogy fizetniük kell a koronavírus-tesztért. A nemzetközi repülőtereket fokozatosan nyitják újra: először Lagosba és Abujába lehet utazni, majd Kano, Port Harcourt és Enugu is megnyitja légikikötőit. A belföldi légi forgalom a múlt hónapban indult újra.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑