Cadmus fordítás Cadmus

Nigériában kiszabadultak a vasútállomásról elhurcolt túszok

2023. 01. 19.

Nigériában kiszabadult az a 20 ember, akit a hónap elején fegyveresek elraboltak egy vasútállomásról, az ország déli részén lévő Edo szövetségi államban – közölték a helyi hatóságok csütörtökön, hozzátéve, hogy az ügyben hét embert letartóztattak.

Gowin Obaseki, a szövetségi állam kormányzója azt mondta: a letartóztatottak között két törzsi vezető is van, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek az emberrablásban. Egyúttal azt vetette a szövetségi kormány szemére, hogy a vasútállomások elleni támadások dacára sem hozott semmilyen védőintézkedést.

Az embereket január 7-én rabolták el Igueben város vasútállomásáról. Az első közlések 32 elhurcoltról szóltak, majd ezt a számot a hatóságok 20-ra módosították.

Nigériában már korábban is követtek el hasonló emberrablásokat vasútállomásokon, de az ország déli részében most először fordult elő ilyen incidens. Tavaly a főváros, Abuja közelében rohantak meg fegyveresek egy pályaudvart, és ott hét ember meggyilkoltak, sokakat pedig elraboltak. Az erőszakcselekmények hátterében rendszerint a földműves népesség és a nomád állattartók közötti konfliktusok, a földekért folytatott küzdelmek állnak.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑