Nigériában megöltek egy lelkészt és a feleségét

Ismeretlen fegyveresek támadták meg a nigériai Donga falut. A támadók hidegvérrel megölték Emmanuel lelkészt és feleségét. A házaspárnak nyolc gyermeke maradt árván – számolt be facebook oldalán Hausa Christians Foundation nevű civil szervezet.

Június elsején Emmanuel atya és felesége, Julianna a földjüket művelték, amikor fegyveresek rohanták le a birtokukat és lelőtték őket. A dongai közösségen belül nagy becsben tartott házaspárnak egy etnikai háború miatt kellett vértanúvá válnia – közölte az IWS.

A dongai Nigériai Református Keresztény Egyház helyi közössége konfliktusba keveredett a szomszéd település muszlim lakóival. A viszály tárgya, hogy az egyik muszlim igényt tartott egy dongai gazda földjére.

A keresztény gazda tavaly úgy oldotta meg a problémát, hogy földjeinek egy részét átengedte, hogy a muszlimok megművelhessék – akik viszont idén már az egész területet ki akarták sajátítani. Ezután a két közösség közös vizsgálóbizottságot állított fel, amely április óta próbálja megoldani a helyzetet. A muszlim gazda közel kétszáz fegyveressel érkezett elfoglalni a földterületet.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑