2018. 09. 21.

Nigériai katolikus püspökök: Az elnöknek mennie kell!

A Nigériai Katolikus Püspöki Konferencia (CBCN – Catholic Bishops’ Conference of Nigeria) 2018. június 29-i nyilatkozatában élesen elítélte az abudzsai kormány tétlenségét.

Kemény hangú közleményükben utalnak 2018. április 26-ra is, amikor 2 papot és 15 hívőt öltek meg:

„A Katolikus Püspöki Konferencia – a jóakaratú nigériaiakkal együtt – már több mint két éve folyamatosan kéri az elnököt és a rendvédelmi erőket stratégiájuk átgondolására. Több millió nigériaival mi is elvesztettük a biztonsági szolgálatba vetett bizalmunkat, miután világossá vált, hogy az elnök szántszándékkal egyetlen vallás követőit támogatja. (…)

Ha az elnök nem képes garantálni országunk biztonságát, automatikusan elveszti a polgárok bizalmát. Nem uralkodhat többé afölött a csatatér és tömegsír fölött, amivé tette a hazánkat. (…)
Nemzetünk számára világos, hogy az elnök fő feladatát, a nigériaiak életének védelmét föladta. Hogy ez csupán cselekvésképtelenségből vagy politikai akaratának hiányából fakad, lényegtelen. Itt az ideje, hogy az elnök becsületes módon a lemondást válassza, hogy nemzetünket megóvja a teljes pusztulástól.”

Most. Rev. Augustine Akubeze
Archbishop of Benin City
President, CBCN

Most. Rev. Camillus Umoh
Bishop of Ikot Ekpene
Secretary, CBCN

CSI-Magyarország

, , ,
Back to Top ↑