Cadmus fordítás Cadmus

Nógrádi György: A migránsokkal zsarolnak a törökök

2020. 03. 07.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Törökország a migránsokkal zsarolja az Európai Uniót – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök pénteken telefonon a 2016-os EU-török migrációs megállapodás felülvizsgálatát kérte Angela Merkel német kancellártól, miután az abban foglaltak szerinte nem működnek.

Nógrádi György elmondta, a megállapodás óta eltelt öt évben az unió nem készült fel a migráció megfékezésére, ráadásul most sem egységesek az európai politikusok a kérdésben. Rá kellett volna jönni, hogy pénzért csak egy ideig lehet a biztonságot megvásárolni; miközben az EU gazdasági nagyhatalom, képtelen megvédeni saját határait.

Hozzátette, egyre több észak-afrikai ország is azon gondolkodik, hogy anyagi támogatást kér az uniótól cserébe azért, hogy visszatartsa a migránsokat.

„Úgy gondolom, hogy az EU pénzt fog adni – jó szokása szerint –, ezzel megint időt vásárolunk és túl sok mindent nem csinálunk” – vélte a szakértő.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑