Cadmus fordítás Cadmus

Nőtt a halálos áldozatok száma Kabulban

Hatvannyolcra nőtt hivatalos adatok szerint a keddi kelet-afganisztáni öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma, a sebesülteké 165 – közölte szerdán Attaullah Kogani, Nangarhar tartományi kormányzójának szóvivője.

Beszámolók szerint a terrorcselekményt egy autópályán tartott tüntetésen követték el, amelyet egy helyi milícia vezére ellen tartottak. Más értesülések szerint viszont az emberek egy rendőrparancsnokkal szembeni sérelmeik miatt vonultak fel, akadályozva a közlekedést a sztrádán. A tiltakozó akcióban mintegy 400-an vettek részt.

A sebesülteket a Dzsalalábád körzetében lévő két kórházba szállították, számuk olyan nagy volt, hogy az egészségügyi intézmény folyosóin is sebesültek feküdtek, a legsúlyosabb betegeket a dzsalalábádi központi kórházba vitték ellátásra.

Az év eleje óta ez volt a második legtöbb áldozattal járó terrorcselekmény a közép-ázsiai országban. A legsúlyosabb merénylet januárban történt az afgán fővárosban, Kabulban, amikor a városközpontban egy mentőautóba rejtett pokolgépet robbantottak föl. Akkor 100-an meghaltak és 235-en megsebesültek. A támadás elkövetőjeként a tálib szélsőségesek jelentkeztek.

A keddi merénylettel kapcsolatban a tálibok tagadták érintettségüket. Egyelőre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet sem jelentkezett elkövetőként.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑