2018. 12. 04.

November végéig több tízezren lépték át illegálisan Spanyolország határát

A spanyol belügyminisztérium közlése szerint az év első tizenegy hónapjában mintegy 59 ezren érkeztek illegálisan Spanyolországba tengeri és szárazföldi úton.

A szaktárca internetes oldalán közzétett adatsor szerint január és november között 129 százalékkal nőtt az illegális bevándorlók száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva, amikor is mintegy 25 ezer embert regisztráltak a hatóságok.

Spanyolország területét csaknem 53 ezren érték el a Földközi-tenger felől, ami 165 százalékos növekedés jelent a tavaly november végi mintegy 20 ezerhez képest. A két észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába és Melillába szárazföldön összesen mintegy 6300-an jutottak be jogosulatlanul idén, 6,7 százalékkal többen mint a múlt évben. Melillában 13,8 százalékos volt a határsértők számának növekedése, miközben Ceutában mintegy 6,9 százalékkal csökkent a számuk a tavalyihoz képest – derült ki a minisztérium jelentéséből.

Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége (Frontex) szerint négy hónapja Spanyolország számít a legfőbb belépési pontnak az EU területére, ahol október végéig összegégében 31 százalékkal csökkent az illegálisan érkezők száma az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑