Cadmus fordítás Cadmus

Nyolc terroristát tartóztattak le Kirkukban

2018. 12. 27.

Az iraki Kirkuk városközpontjában két különböző helyszínen a rendőrség nyolc ISIS tag terroristát tartóztatott le az egyidejűleg végrehajtott rajtaütések során.

Afraszjav Kamil, a kirkuki rendőrség szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy a Kirkukban két különböző helyszínen végrehajtott rajtaütés során nyolc Iszlám Állam tagot vettek őrizetbe.

Kamil elmondása szerint a város központjában található El-Kadiszije kerületben végrehajtott rajtaütésekben pisztolyokat és robbanóanyagokat is lefoglaltak, és ismertette, hogy az „alvó sejtként” meghatározott 8 személyt már egy éve körözték.

A szóvivő bejelentette, hogy a korábban a Kirkuktól délre található Havidzsa körzethez tartozó falvakban terrorista tevékenységeket folytató terroristákat őrizetbe vették, és börtönbe küldték. A tájékoztatás szerint a személyek a város központjában is terrorista cselekmények elkövetésére készültek.

Kirkukban tegnap azt jelentették be, hogy megszökött 19 Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó személy.

Az iraki szövetségi rendőrség szóvivője, Etir Muhammad, az incidenssel kapcsolatban felhívta rá a figyelmet, hogy a térségben rejtőzködő Iszlám Állam terrorszervezet tagjai az utóbbi időben aktivizálódni kezdtek, és közölte, hogy a támadások fokozódása miatt a térségben hamarosan nagyszabású műveleteket kezdenek.

TRT

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑