Cadmus fordítás Cadmus

Nyolcezer fegyveres csatlakozott a szíriai hadsereghez

2018. 06. 02.

Több mint nyolcezer, korábban a szíriai kormány ellen fegyveres harcot folytató felkelő csatlakozott a hadsereghez májusban – jelentette az al-Vatan szíriai napilap pénteken.

A lap szerint olyan fegyveresek szolgálnak immáron a kormányerők soraiban, akik letették a fegyvert és kegyelemben részesültek.

A korábban  ót évig az iszlamsiták megszállása alatt lévő Kelet-Ghoutát áprilisban szabadították fel a szír katonák.

Az al-Vatan közölte azt is, hogy a május végén visszafoglalt, Damaszkusztól délre eső Babilla településen 800 ember esett át a szíriai hatóságok átvilágításán, a helyi megbékélési megállapodásnak megfelelően vélhetően az elkövetkező napokban csatlakoznak a hadsereghez.

A helyi megbékélési megállapodásokat a szíriai hatóságok kötik nem Damaszkusz ellenőrizte területek lakosságával, illetve azok illetékeseivel. A hatóságok általában felajánlják a fegyverletételt elutasító lázadóknak, hogy elszállítják őket más területekre, míg a maradni kívánó felkelőknek és civileknek át kell esniük a kormányerők átvilágításán. Sok más területhez hasonlóan Kelet-Ghouta térségében is született megbékélési megállapodás.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑