Nyugat-Európát nem érdeklik az üldözött keresztények

 

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább minden áron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britannia az élen.

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább minden áron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britannia az élen.

A Sunday Times ír arról, hogy a brit belügyminisztérium adatai szerint az idén januárban, februárban és márciusban Nagy-Britanniába telepített 1112 szíriai között egy keresztény sem volt. A szíriai keresztények menedék iránti kérelmét ugyanis mind visszautasították, míg a muszlimokat kérdés nélkül befogadták.

A szíriaiak letelepedését az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) javasolta, és a szervezet javaslatára a brit belügyminisztérium döntött, hogy kiket fogad be. Az UNHCR összesen 1358 ember befogadását javasolta, akik közül 1226-an szunnita muszlimok voltak. 128-an a shiíta vagy az iszlám más ágához tartozónak vallották magukat. Mindössze négy keresztény volt, és egy ateista. (A keresztények Szíria lakosságának 10 százalékát alkotják). Mint fentebb írtuk, közülük 1112 embert fogadtak be a britek, ám egyikük sem volt keresztény.

Noha a belügyminisztérium vonakodva akarta nyilvánosságra hozni az adatokat, a keresztényeket segítő jótékonysági szervezet, a Barnabas Fund jóvoltából mégis napvilágot láttak.

Ez pedig különösen azért döbbenetes, mert a muszlim szélsőségesek által Szíriában folytatott keresztényellenes üldözéseket az USA, az Európai Unió de még a brit parlamenti képviselők is népirtásnak nyilvánították.

A Barnabas Fund vezető munkatársa szerint az egész menekültügyi rendszerben van egy csalóka részlet: az ENSZ a szíriaiak kiszolgáltatottságát vizsgálja az áthelyezéseknél, ehhez a fogyatékosságot vagy a szexuális irányultságot veszi figyelembe, de vallási irányultságot már nem.

Ha valaki homoszexuális, a saría értelmében halálbüntetés sújtja. De ha valaki áttér az iszlámról a kereszténységre, az is halálbüntetést érdemel”

– mondta a Barnabas Fund munkatársa a brit lapnak.

Összességében ez azt jelenti, hogy egy durván önkényes szűrés működik, amelynek a keresztény menekültek isszák meg a levét.

A liberalizmus által átszőtt nyugatot tehát nem izgatják a keresztények, nem úgy, mint Magyarországot.
Nem is olyan rég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta azt, hogy Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten. Az elmúlt években több százezer keresztény családot kényszerítettek arra, hogy elhagyják az otthonukat, ahol minden más vallási közösség előtt megjelentek és több évszázada békében és nyugalomban éltek.

Hogy milyen eredmények születtek az eddigi magyar támogatásból? Az iraki Telszkuf településen 991 korábban elüldözött keresztény család lerombolt házát építették újjá, és 31 templomot újítottak fel Libanonban. Ezen felül pedig keresztény közösségek iskoláit, kórházait és templomait támogatják a Közel-Keleten, Lengyelországgal közösen pedig egy árvaházat újítanak fel. Az elmúlt két évben 4,5 milliárd forintot fordított a magyar kormány a közel-keleti keresztény közösségek támogatására.

Ennek az igyekezetnek pedig nemzetközi foganatja is van: a magyar kormány kereszténysegítő programjáról például Jared Kushnernek, az amerikai elnök főtanácsadójának és vejének is elismerő a véleménye.

Kushner a Trump-adminisztráció nevében is gratulált a magyar kormány eredményeihez
– tolmácsolta az elnök vejének szavait Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

888.hu

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑