Guarabuli, 2017. július 9. Olaszországba indult illegális bevándorlók a líbiai partok előtt, a Tripolitól keletre fekvő Guarabuli térségében 2017. július 8-án, miután a líbiai parti őrség kimentette őket. A hatóság 85 migránst kimentett, mintegy 20 pedig eltűnt, amikor a csónakjuk bajba került a Földközi-tengeren. (MTI/EPA)

2017. 10. 17.

Olaszországba mintegy negyedével kevesebb migráns érkezett eddig idén, mint tavalyOlaszországba mintegy negyedével, vagyis 24,4 százalékkal kevesebb migráns érkezett 2017-ben a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

A tárca szerint az idei év elejétől 109 685 migráns érkezett az olasz partokra, míg tavaly 145 172-en voltak ugyanebben az időtartamban. A minisztérium adataiból kiderül, hogy 2017-ben eddig 14 070 fiatalkorú illegális bevándorló érkezett a tavalyi 25 846-hoz képest.

A 2017-ben érkező illegális migránsok többsége nigériai, guineai, bangladesi, elefántcsontparti, mali, szenegáli illetve gambiai állampolgár – közölte a tárca.

Olaszország jelenleg mintegy 200 ezer menekültet lát el regisztrációs központokban (hotspot) és más létesítményekben. A migránsokat országszerte különböző helyeken helyezték el, a legnagyobb csoportot (14 százalékukat) Lombardiában, nyolc-nyolc százalékukat pedig Campaniában és Szicíliában.

A minisztérium kiemelte, hogy pozitív eredményeket hozott a líbiai parti őrséggel az embercsempészekkel szemben folytatott együttműködés, amit az Olaszországba érkező migránsok számának erős megcsappanása is mutat július óta. A tárca hozzátette: a Líbiával való együttműködést a migrációs hullám feltartóztatására tovább szeretnék fejleszteni.

Orientalista.hu – MTI

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com