Ománi üzleti delegáció látogatott Debrecenbe

 A Perzsa-öböl menti országban egy hete nyitottak magyar külképviseletet. Ennek kapcsán járt tegnap Budapesten, ma pedig Debrecenben az ománi küldöttség. A delegáció a megyei kereskedelmi és iparkamara vendégeként tájékozódott a gazdasági együttműködés lehetőségeiről.

Egy évtizede kapcsolódott be a debreceni szakképzésbe az FAG, amely a Schaeffler Akadémia révén a már a helyi duális képzés egyik kulcsszereplője.

Nagyon tetszett az ománi küldöttségnek a debreceni szakképzési modell – videóval
Ez a szakember-utánpótlással kapcsolatos vállalati szerepvállalás is érdekelte az Ománból érkezett delegációt.

– Az iparban a csúcstechnológia éppúgy fontos, mint a magasan képzett szakembergárda. A gazdaság és az oktatás szereplői közötti Debrecenben tapasztalt szoros együttműködés pedig számunkra is fontos fejlődési irány a magas hozzáadott értékű termelésben – mondta Qais Mohammed Al Yousef, az Ománi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a találkozón hangsúlyozta: a Közel-Kelet nagyon dinamikusan fejlődő térség, Ománnak pedig már most is jelentős magyar befektetései vannak az energiaipartól a szállodákig. Hozzátette:

a huszonhárom tagú delegáció debreceni látogatása térségünk vállalkozásait segítheti abban, hogy bekapcsolódjanak az ománi-magyar gazdasági kapcsolatok további fejlesztésébe.

– Ezt szolgálná, hogy az ománi vállalkozások, az ománi piaci lehetőségek és a magyar befektetések között sokkal nagyobb együttműködés, információcsere legyen. Ezeket a lehetőségeket kihasználjuk, mindez már egészen magas szinten már elindult és nagyon gyümölcsözően halad – nyilatkozta megyei kamara elnöke.

Vállalkozások is bemutatkoztak a megyei kereskedelmi és iparkamara rendezvényén. Az ománi küldöttség itteni innovatív cégek tevékenységébe kapott betekintést a debreceni találkozón.

Dehír.hu

 

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑