Cadmus fordítás Cadmus

Öngyilkos merényletet követtek el Mogadishuban

Robbanószerrel megrakott autóval hajtottak végre öngyilkos merényletet szombaton Szomália fővárosában, Mogadishuban; a robbantásban legkevesebb hét ember életét vesztette, nyolcan megsebesültek – közölték hivatalos forrásból.

Muavíje Mudíj, a szomáliai főváros Hamardzsadzsab kerületének vezetője elmondta: a merényletet az államelnöki rezidenciától nem messze követték el, egy kereszteződésnél.

Ali Hassan rendőrségi szóvivő szerint a merénylővel együtt 15 ember lelte halálát, köztük a biztonsági erők három tagja, az áldozatok többsége azonban civil.

Egy szemtanú arról számolt be a Reuters hírügynökségnek a helyszínről, hogy a robbanás hét autót és három riksát rongált meg, és minden csupa vér a robbantás helyszínén.

A merényletért az al-Shabaab szomáliai dzsihadista szervezet vállalta a felelősséget az Andalus nevű rádióállomásán keresztül.

A szomáliai kormány hatalmának megdöntésére törő al-Shabaab rendszeresen hajt végre hasonló akciókat a kelet-afrikai országban. A terrorcsoport több mint tizenöt éve harcol a szomáliai kormány ellen, és jelentős területeket tart ellenőrzése alatt a kelet-afrikai ország déli és középső részén.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑