2019. 07. 25.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Kabulban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Kabulban, az afgán bánya- és olajipari minisztérium dolgozóit szállító kisbusz mellett csütörtökön, legalább öten meghaltak, és sokan megsebesültek. Nem sokkal később a hatóságok két újabb robbanást jelentettek az afgán főváros két különböző részéből.

Naszrat Rahimi belügyi szóvivő tájékoztatása szerint a merénylő a kisbuszt motorkerékpáron közelítette meg. Ezután két autóba rejtett pokolgép is felrobbant az afgán fővárosban, az egyik nem messze a kiégett busz roncsaitól, a másik pedig Kabul keleti részén.

Vahídullah Majjár, az egészségügyi minisztérium szóvivője a Tolonews nevű afgán hírportálnak azt mondta, már hét halálos áldozatról tudnak, és legalább húsz ember megsebesült.

A hírportál értesülései szerint az egyik robbantás a főváros Puli-Csarhi nevű negyedében történt. Egyelőre nem tudni, melyik terrorszervezet hajtotta végre a támadásokat. Az utóbbi hónapokban a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái több merényletet követtek el az afgán fővárosban.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑