Őrizetbe vettek három embert a Forradalmi Gárda ellen elkövetett merénylet miatt

Iránban őrizetbe vettek három embert a Forradalmi Gárda ellen február 13-án elkövetett merénylettel összefüggésben – derült ki a katonai testület hétfői közleményből. Az öngyilkos támadásban a Forradalmi Gárda 27 tagja halt meg.

A Forradalmi Gárda a Tasznim félhivatalos hírügynökség által közzétett közleménye szerint a napokban őrizetbe vett három személy tervelte ki és hajtotta végre „a terrortámadást”.

Kiderült továbbá, hogy fegyvereket, lőszereket és 150 kilogrammnyi robbanóanyagot találtak a feltételezett elkövetőknél, akiket Szisztán-Beludzsisztán tartományban vették őrizetbe, ahol a merénylet történt.

A múlt szerdai merénylet elkövetőjeként a Dzsais al-Ádl (Igazság Hadserege) nevű szunnita dzsihadista szervezet jelentkezett. A Dzsais al-Ádl, amelyet Teherán terrorszervezetként tart nyilván, egy Szisztán-Beludzsisztánban 2010-ig véres lázadást folytató szélsőséges szunnita szervezet volt tagjaiból alakult.

Az iráni hadsereg elitegységének tagjait szállító autóbuszt az ország délkeleti részén fekvő Szisztán-Beludzsisztán tartományban, Has és Záhedán település között érte a támadás. A pakisztáni határ közelében elkövetett merényletben további húsz ember is megsebesült.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑