2018. 07. 10.

Orosz beruházók fektetnek be a szíriai tengerpart ingatlanfejlesztésébe

Az orosz vállalkozók azt tervezik, hogy idegenforgalmi paradicsomot építenek Szíria tengerpartján a Földközi-tengeren. A tervet Vlagyimir Putyin államfőhöz közeli üzletemberek valósíthatják meg.

A Földközi-tenger szíriai partszakaszán ötcsillagos hotelkomplexumot akarnak építeni orosz vállalkozók körülbelül 90 millió dollár befektetésével (több mint 24 milliárd forint, egy Nemzeti Színház ára) – adta hírül a lengyel Rzeczpospolita.

A luxusközpontot az Al-Manara halászfalucska melletti patak környezetében építenék fel. Tartalmazna egy ötcsillagos szállodát, kereskedelmi központot, játszótereket, fürdőket, bérelhető villákat, konferenciatermeket. Mindez zöld környezetben, a tenger partján, ahol jachtklub és kikötő is lesz.

A beruházó cég az STG Logistic vállalat lesz, amelynek élén Igor Kozak és Zachid Sacsuvarov állnak, akik jó kapcsolatot ápolnak Vlagyimir Putyin államfővel. Az nem derült ki eddig, ki fogja fizetni a szabadidő-komplexum létrehozásának költségeit. Elképzelhető, hogy szíriai állami forrásokat is bevonnak a magántőke mellé.

Napi.hu

, , ,
Back to Top ↑