Cadmus fordítás Cadmus

Orosz-iráni haditengerészeti gyakorlatot tartanak a Kaszpi-tengeren

2019. 01. 07.

Közös haditengerészeti gyakorlatra készül Irán és Oroszország a Kaszpi-tengeren – idézte a Mehr félhivatalos iráni hírügynökség az iráni haditengerészet parancsnokát.

„Taktikai, mentési és kalózok elleni hadgyakorlatot tervezünk iráni és orosz haditengerészeti erők részvételével, és a közeljövőben meg is tartjuk” – mondta a Mehr szerint Hoszein Hanzadi ellentengernagy.

Irán és Oroszország között szorosak a kapcsolatok, egyebek mellett Szíriában, ahol mindkét ország Bassár el-Aszad elnököt támogatja a polgárháborúban.

Hanzadi ismételten hangsúlyozta, hogy Teherán ellenez minden, nem Kaszpi-tenger parti ország katonai jelenlétét a térségben. „A Kaszpi-tenger partján fekvő valamennyi országnak ez az álláspontja” – tette hozzá.

Oroszország tavaly közölte, hogy annak ellenére, hogy az Egyesült Államok felmondta az Iránnal annak atomprogramjáról megkötött hathatalmi szerződést, és újra bevezette a Teherán elleni szankciókat, továbbra is elkötelezett az Iránnal való kapcsolatai elmélyítése iránt.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑