2018. 01. 21.

Orosz légi csapások semmisítettek meg egy dzsihádista menetoszlopotEgy videófelvétel került nyilvánosságra, amely a török támogatást élvező “Turkesztáni Iszlám Párt” menetoszlopaira mért orosz légi csapások következményeit mutatja be a vahhabita terrorszervezet erősségének számító Dzsiszr Al-Shughurban.

A dzsihádista fegyveresek előkészületeket tettek, mielőtt az Abu Al-Duhurnál húzódó frontvonalra erősítést küldtek volna. Az orosz vadászbombázók ezt követően avatkoztak be múlt éjszaka, megsemmisítették a dzsihádisták járműveit és végeztek több tucat militánssal. A beavatkozás részben hozzájárult a szíriai kormányerők nagy sikeréhez az említett fronton, ami a stratégiai légi bázis elfoglalásával és a Dél-Aleppoval létesített területi kapcsolat megteremtésével végződött.

“Ellenzéki” (vagyis vahhabita terrorista) források jelentették, hogy száznál több vahhabita militáns halt meg az Idleb tartományi frontvonalakban, amióta a csaták elkezdődtek, kivéve azokat, akik a menetoszlopaik elleni orosz légi csapásokban tűntek el, amikor Dzsiszr Al-Shughurból kiindulva áthaladtak Dzsabal Arbainon.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑