Orosz légicsapásokban meghalt az Iszlám Állam több dzsihadistája

Az  orosz légierő támadásaiban az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet legalább huszonegy embere meghalt Szíria több térségében az elmúlt 24 órában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivistaszervezet szombaton.

A támadásokat az észak-szíriai Aleppó, Hama és Rakka tartományokban, valamint a közép-szíriai homszi sivatagban és a keleti Deir-Ezzórban hajtották végre.

A még szombat reggel is tartó légicsapások a dzsihadisták ellen megtorlás azokért a támadásokért, amelyet a szíriai katonák és szövetségeseik ellen követtek el pénteken. Ezekben egy Damaszkusszal szövetséges milícia legalább nyolc fegyverese esett el – közölte az angliai székhelyű szervezet.

A “kalifátusa” bukásával 2019 márciusában elszenvedett veresége óta az IÁ továbbra is véres támadásokat hajt végre Szíriában, egyebek mellett a Homszól Deir-Ezzórig húzódó, Irakkal határos Bádíja-sivatagban.

Az utóbbi hónapokban egyre sűrűbbek voltak a harcok a térségben a dzsihadisták és a szövetségesei által támogatott szíriai hadsereg között.

Az OSDH szerint 2019 márciusa óta a a szíriai hadsereg több mint 1300 katonája és az Irán-barát milíciák 145 harcosa, valamint az Iszlám Állam  több mint 750 terroristája halt meg.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑