Cadmus fordítás Cadmus

Orosz légicsapásokban meghalt az Iszlám Állam több dzsihadistája

2021. 02. 20.

Az  orosz légierő támadásaiban az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet legalább huszonegy embere meghalt Szíria több térségében az elmúlt 24 órában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivistaszervezet szombaton.

A támadásokat az észak-szíriai Aleppó, Hama és Rakka tartományokban, valamint a közép-szíriai homszi sivatagban és a keleti Deir-Ezzórban hajtották végre.

A még szombat reggel is tartó légicsapások a dzsihadisták ellen megtorlás azokért a támadásokért, amelyet a szíriai katonák és szövetségeseik ellen követtek el pénteken. Ezekben egy Damaszkusszal szövetséges milícia legalább nyolc fegyverese esett el – közölte az angliai székhelyű szervezet.

A “kalifátusa” bukásával 2019 márciusában elszenvedett veresége óta az IÁ továbbra is véres támadásokat hajt végre Szíriában, egyebek mellett a Homszól Deir-Ezzórig húzódó, Irakkal határos Bádíja-sivatagban.

Az utóbbi hónapokban egyre sűrűbbek voltak a harcok a térségben a dzsihadisták és a szövetségesei által támogatott szíriai hadsereg között.

Az OSDH szerint 2019 márciusa óta a a szíriai hadsereg több mint 1300 katonája és az Irán-barát milíciák 145 harcosa, valamint az Iszlám Állam  több mint 750 terroristája halt meg.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑