Orosz tábornok sebesült meg súlyosan a Palmyráért vívott csatában

Pjotr Miljukhin vezérőrnagy életveszélyesen megsebesült a palmyrai csatában Szíriában.

Az orosz Nyugati Katonai Körzet Parancsnokság harckiképzési csoportfőnöke, Pjotr Miljukhin életveszélyes sebesüléseket szerzett a Szíriában vívott palmyrai csatában, jelentette több orosz médium. A “Frontanka” hírújság szerint ő volt az első orosz tábornok, aki Szíriában sebesült meg.

Az újság beszámolója szerint Miljukhin vezérőrnagy egy harctéri akna felrobbanásakor sérült meg egy hete, elvesztve mindkét lábát és egyik szemét.

A vezérőrnagy elsősegélyben részesült a robbanás helyszínén, azonban súlyos állapota miatt egy soron kívüli légi járattal a moszkvai N.N. Burdenkoról elnevezett Központi Katonai Katonai Kórházba szállították. “Itt van nálunk” – mondta pénteken a kórház képviselője az újság riporterének, elhárítva a további kérdéseket.

Az “Infox” híroldal, a kórházban tartózkodó saját forrását idézve, azt jelentette, hogy Miljukhin vezérőrnagy jelenleg az intenzívosztályon van, az orvosok megpróbálják stabilizálni az állapotát.

“Az 56-os számú egységben van, ez a újraélesztési részleg” – válaszolta a kórház egyik recepciósa a RIA Novosztyi hírügynökség tudósítója kérdésére.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium még mindig nem nyilatkozott a tábornok állapotáról.

Az Orosz Nyugati Katonai Körzet Parancsnoksága azt nyilatkozta az “Infox” internetes híroldalnak, hogy Miljukhin tábornok az Orosz Fegyveres Erők Szíriai Kontingense parancsnokának, Andrej Kartapolov vezérezredesnek a helyettese. A honlap szerint Miljukhin vezérőrnagy közvetlenül felel hadműveleti tervek kidolgozásáért és a végrehajtásuk ellenőrzéséért

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. december 15-én keltezett parancsában léptette elő vezérőrnaggyá Miljukhin tábornokot.

2017. március 2-án Szergej Shojgu orosz honvédelmi miniszter azt jelentette Vlagyimir Putyin orosz államfőnek, hogy a Szíriai Arab Fegyveres Erők, az Orosz Légierő támogatásával, befejezték a Palmyra (Tadmur) visszafoglalására indított hadműveletet. A várost már 2016. márciusában megszabadították az ISIS terrorszervezet uralma alól, azonban tavaly decemberben újra le tudta rohanni Palmyrát. Első alkalommal az ISIS terrorista entitás 2015. májusában foglalta el Palmyrát

Eddig az Orosz Fegyveres Erők 27 tagja halt hősi halált a Szíriai Arab Köztársaság honvédő háborúját támogató orosz légi hadműveletekben, amelyeket Moszkva 2015 őszén indított.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑