2017. 12. 10.

Orosz vadászbombázók dzsihádistákat töröltek el a Föld színéről egy szíriai repülőtérenTegnap az Orosz Légierő szíriai kontingense példátlan számban hajtott végre légi csapásokat vahhabita terroristák állásai ellen az ország északnyugati részén, többek között lebombázott egy dzsihádisták megszállta, kulcsfontosságú repülőteret.

Katonai jelentések szerint az orosz vadászbombázók elsődleges célpontja tegnap az Abu Al-Duhur légi támaszpont volt, amely Aleppo és Idleb tartományok közigazgatási határán fekszik.

Az orosz repülőgépek vahhabita fegyvereseket és haditechnikai eszközeiket bombázták legalább öt légi támadás során a kulcsfontosságú katonai létesítmény területén.

Az ISIS terrorszervezet döntő kelet-szíriai vereségét követően, az Orosz Légierő kontingense a hadműveleteit más vahhabita militánsok által megszállt északnyugati országrészre összpontosítja.

Szíriai katonai körökhöz közeli források szerint orosz vadászbombázók pénteken száznál több (!) légi csapást hajtottak végre a militánsok állásai, gyülekezési körletei, bázisai és mozgó járműveik ellen Idleb és Hama tartományokban.

A szíriai kormánycsapatok jelenleg egy szárazföldi offenzívát készítenek elő az északnyugat-szíriai területeket megszállva tartó vahhabita terrorszervezetek ellen. Az offenzíva kiemelt hadászati céljai között szerepel az Abu Al-Duhur légi támaszpont visszafoglalása.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg Al-masdarnews

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com