Cadmus fordítás Cadmus

Oroszország 120 rakétát szállított le Törökországnak

2020. 01. 22.

 

Oroszország több mint 120 irányítható rakétát szállított le Törökországnak egy Sz-400-as (Triumf) típusú légvédelmi rakétarendszer ezredkészletével együtt – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség hétfőn.

A meg nem nevezett informátor elmondta, hogy Törökország két Sz-400-as osztályt, több mint 120 rakétát, kisegítő berendezést, alkatrészt és szerszámot kapott. Az illetékes szerint az ügylet feltételei között nem szerepelt még részleges technológiaátadás sem a török félnek.

A TASZSZ forrása szerint a felek 2019 decemberének elején Ankarában írták meg az ezredkészlet átadási-átvételi jegyzőkönyvét. Ezzel életbe lépett a szerződésnek a rendszerek 20 hónapos orosz garanciaszervizéről szóló rendelkezése.

Hulusi Akar török védelmi miniszter szerdán bejelentette, hogy országa folytatja az orosz Sz-400-asok rendszerbe állítását. A folyamat a tárcavezető szerint április-májusban zárul le.

Moszkva és Ankara 2017 szeptemberében szerződött le Sz-400-asok vásárlásáról, 2,5 milliárd dollár értékben. Az első szállítmány 2019 júliusában légi úton érkezett meg Törökországba.

MTI, HírTV

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑