Oroszország háromszáz újabb katonai tanácsadót küldött a Közép-afrikai Köztársaságba

Oroszország háromszáz újabb katonai tanácsadót küldött kedden a Közép-afrikai Köztársaságba a helyi vezetés kérésére, így támogatva a fegyveres lázadók elleni küzdelmet.

A moszkvai külügyminisztérium tájékoztatása szerint az ellenzék és bizonyos fegyveres csoportok külső erők segítségével a helyzet destabilizálásán és a kormány megdöntésén dolgoznak az afrikai országban, ahol vasárnap elnök- és parlamenti választásokat tartanak.

“Hogy ezzel támogassa Banguit a Közép-afrikai Köztársaság védelmi képességeinek megerősítésében, Oroszország gyorsan eleget tett a kormány kérésének, és háromszáz újabb kiképzőt küldött a nemzeti hadsereg kiképzése céljából” – írta közleményében a tárca.

A lépésről Oroszország tájékoztatta az ENSZ Biztonsági Tanácsát. A közép-afrikai kormány előző nap jelentette be, hogy Oroszország és Ruanda is több száz katonát és nehézfegyvereket küldött kétoldalú együttműködési megállapodások alapján az országba.

Az országban állomásozó ENSZ-misszió szerint az elmúlt hetekben a lázadók tucatnyi támadást hajtottak végre választási kampányrendezvények ellen.

Ezen támadásokat a kormány puccskísérletnek minősítette.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑