Cadmus fordítás Cadmus

Oroszország humanitárius segélyt szállít a Gázai övezetben élő civileknek

2023. 10. 19.

Oroszország 27 tonna humanitárius segélyt szállít a Gázai övezetben élő civileknek a szomszédos Egyiptomból – jelentette be csütörtökön az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

“Egy speciális repülőgép (…) a Moszkva melletti Ramenszkoje nemzetközi diszkont repülőtérről az egyiptomi El-Arís közelében fekvő nemzetközi repülőtérre indult. Az orosz humanitárius segélyt az egyiptomi Vörös Félhold képviselőinek fogják átadni, hogy továbbítsák a Gázai övezetbe” – idézték a közleményben Ilja Gyenyiszov miniszterhelyettest.

A küldeményben élelmiszer, liszt, cukor, rizs és tészta van – derült ki a dokumentumból.

Joe Biden amerikai és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök szerdán jelentette be, hogy nemzetközi segélyek juthatnak el a Gázai övezetbe, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint humanitárius katasztrófa fenyeget.

Az amerikai elnök, aki szerdán Tel-Avivba látogatott, elmondta: az egyiptomi elnök engedélyezte, hogy “legfeljebb 20 teherautó” átléphessen a rafahi határállomáson, a Gázai övezetbe vezető egyetlen olyan átkelőn, amelyet nem Izrael ellenőriz.

A segélyszállítmány péntek előtt valószínűleg nem érkezik meg, mivel az izraeli bombázások által tönkretett úton helyreállítási munkálatok folynak.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑