Oroszország Sz-300-as légvédelmi rakétarendszert telepít Szíriába

Légvédelmi rakétarendszert telepít a szíriai Tartúszba az orosz hadsereg. Moszkva közölte, hogy az Sz-300-as üteg kizárólag védelmi célokat szolgál, és senki számára nem jelent fenyegetést.

Miután az Egyesült Államok felfüggesztette a fegyverszünetről szóló tárgyalásokat Oroszországgal, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter jelezte, hogy ennek ellenére is politikai megoldást keresnek.

– Nem adunk fel semmit. Arra törekszünk, hogy teljesítsünk az ENSZ BT határozatait. Meggyőződésem, hogy a Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport is fontos szerepet tölt be – nyilatkozta Szergej Lavrov.

orosz-s-300

Az Egyesült Államok bízik benne, hogy Oroszország is fontosnak tartja a szíriai helyzet békés rendezését.

– Ahogy korábban, úgy a jövőben is értelmes, fenntartható és végrehajtható módon szeretnénk beszüntetni az ellenségeskedést az országban. Ez magába foglalja a szíriai és az orosz harci repülőgépek felszállási tilalmát a kijelölt területeken. Oroszország pontosan tudja, mit kell tennie – fogalmazott John Kerry amerikai külügyminiszter.

Közben Aleppó környékén folytatódtak a harcok. A kormányerők fontos területeket foglaltak el az iszalmistáktól, a város déli részén azonban visszaverték a támadásukat.

Orientalista.hu -Euronews

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑