Oroszország szerint megrendezett volt a szíriai vegyifegyver-támadás

Oroszország szerint megrendezett volt az április 7-ei szíriai vegyifegyver-támadás és állításának alátámasztására szemtanúkat mutatott be a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet hágai központjában csütörtökön.

Azt állítják:

ők ott voltak a helyszínen, és semmi bajuk nem lett.

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet orosz küldöttsége szerint a nyugati hatalmak túl korán vontak le következtetéseket szíriai szövetségeséről:

“Úgy tűnt, hogy a józan ész azt diktálja: várjunk, amíg a szakértők megoldják a problémát, és mindent megvizsgálnak saját kezűleg. Amerika, Nagy-Britannia, és Franciaország mégsem vártak- még azelőtt, hogy a szakértők elkezdték volna a munkájukat, ezek az országok kijelentették, hogy számukra minden világos, ez kétségtelenül Assad elnök bűne.”

A szervezet brit és francia képviselője “szemfényvesztésnek” minősítette a tájékoztatót. Nyugati vezetők szerint április 7-én vegyi fegyvert vetettek be az akkor még az iszlamistákk kezén lévő Dúmában, amellyel Damaszkuszt vádolják.

Az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia megtorlásul precíziós légicsapásokat mért több szíriai katonai célpontra.  A Szíriai Légvédelem az okos rakéták több mint 75%-át hatástalanította.

A Damaszkusz és Moszkva visszautasította a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat, és pártatlan vizsgálatot sürgetett.

Orientalista.hu – Euronews nyomán

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑