Cadmus fordítás Cadmus

Összeesküvésnek tartja az ellene zajló pert a volt Nissan-vezér

2020. 01. 09.

Szökésének körülményeiről nem beszélt, de ártatlanságát hangoztatta egy bejrúti sajtótájékoztatón a Nissan volt elnöke, akit pénzügyi visszaélésekkel vádolnak Japánban, és azzal, hogy az autógyártó cég pénzéből 5 millió dollárt saját céljaira költött el. Carlos Ghosn szerint koncepciós eljárás folyik ellene.

— Ez egy politikai ügy. Sok kísérlet van arra, hogy úgy állítsák be az ügyet, mintha túlléptem volna a hatáskörömet. De ilyen nem történt. Minden vádpontban ártatlan vagyok. Mindegyikben – mondta a Nissan korábbi elnöke, Carlos Ghosn.

Az ex-menedzser szerint volt kollégái esküdtek össze ellene.

— Arra jöttem rá, hogy a 14 hónapos megpróbáltatásom mind egy maroknyi, gátlástalan, bosszúszomjas ember munkálkodásának az eredménye a Nissannál. Japán elhagyása volt életem legnehezebb döntése. De ne felejtsük el, hogy egy olyan rendszer elől menekültem, ahol az elítélés valószínűsége, 99,4 százalékos, külföldiek esetében pedig még ennél is nagyobb – mondta a Nissan volt elnöke, Carlos Ghosn.

Az autógyártó egykori vezetője lakhely elhagyási tilalom mellett várt tárgyalására Tokióban, január első napjaiban azonban Isztambulon keresztül a libanoni fővárosba szökött. A japán hatóságok ezek után elfogatóparancsot adtak ki Carlos Ghosn felesége ellen is, akit hamis tanúzással vádolnak.

Euronews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑