Összefoglaló jelentés a hadi helyzetről Szíriában

Országszerte több mint nyolcvan front harcol a Szíriai Arab Hadsereg a terroristák ellen.

Lattakia tartomány:

A Szíriai Légierő légi támadások sorozatát hajtotta végre vahhabita terrorista szervezetek ellen Lattakia tartomány északi részén. A csapásokban több tucatnyi terrorista meghalt.

Aleppo tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte a Dzsaish Al-Fataj koalíció terroristáinak egy támadását az Umm Al-Kara magaslatnál, Aleppo város déli részén. Ezenkívül a hadsereg alegységei több épülettömböt elfoglaltak az 1070. számú lakónegyed déli szektorában, valamint megsemmisítettek hét harckocsit és egy páncélozott szállító harcjárművet, amelyek a terroristák eszközei voltak.

A Szíriai Arab Hadsereg ezenkívül előrenyomult Al-Moszhrefa faluig és a környező magaslatokig.

Az ISIS terroristák által Szalaheddin és Szajf Al-Dawla ellen végrehajtott aknavető támadásokban 6 polgári személy meghalt és 26 másik megsebesült.

A jelentések szerint Tell Abiad település arab törzsei, a török-szíriai határ közelében “Szaraja Al-Kadiszijah” névvel egy új milíciát alakítottak. A csoport a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) ellen akar harcolni Észak-Szíriában.

Az AFP hírügynökség azt jelentette pénteken, hogy a Török Fegyveres Erők több harckocsit küldtek Észak-Szíriába. Jelenleg megközelítőleg 25 török páncélos van Dzsarabulusz térségében.

A YPG egységei visszavonulnak Manbedzsből.

Homsz tartomány:

Fegyveres összecsapások során a Szíriai Arab Hadsereg tíz vahhabita terroristával végzett Akrab térségében és Al Anz, valamint Um Sharshuh faluban, Homsz várostól északra.

Deir Ezzor tartomány:

A Szíriai Légierő légi támadások sorozatát hajtotta végre az ISIS terroristák állásai ellen a Thardeh-hegy közelében, délre a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől. Számos légi csapás rombolta szét az “Iszlám Állam” fegyvereseinek az állásait Ajjash és Baghilijah települések közelében Deir Ezzor városától északra.

Délnyugat-Deir Ezzorban orosz vadászbombázók megsemmisítették az ISIS/Daesh terroristák egy menetoszlopát, amely a Thardeh-hegy felé haladt. A menetoszlop járműveit vezető terroristák elmenekültek.

Idleb tartomány:

A Szíriai Légierő csapásokat mért a Dzsaish Al-Fatah koalíció terroristáira Dzsizr Al-Shughur város közelében Idleb tartomány területén

Hama tartomány:

Harctéri forrásaink szerint jelenleg egy csata zajlik a Szíriai Arab Hadsereg és az ISIS terroristák között Szalamijah-Ithrija országút közelében Hama tartományban

Al-Kunejtra tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg terroristák csoportjait semmisítette meg Ofaja és Tal Szahi települések közelében vívott harcok során Kunjetra tartomány területén.

Damaszkusz tartomány:

Egy megállapodás szerint, amelyet a szíriai kormány kötött a “Liwa Al-Szhuhada Al-Iszlam” nevű fegyveres csoporttal, helyi lakosokat evakuáltak Darajja városból Kudszija kerületbe, amely a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt áll. Cserébe a fegyveresek lehetőséget kapnak, hogy szabadon elhagyják a várost és Idleb tartományba távozzanak. Ahogy a fegyveresek egyik képviselője elmondta, lőszerhiány miatt meg kellett, hogy adják magukat.

Egy különálló fejlemény, hogy a Szíriai Arab Hadsereg alegységei megsemmisítettek egy 15 tagú terrorista csoportot Al-Dzsura közelében a 30. számú főúton Damaszkusz város déli szektorában

Daraa tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg több mint 15 vahhabita terroristát likvidált az ISIS terrorszervezet egyik vezetési pontján Daraa város közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑