Cadmus fordítás Cadmus

Összehangolt robbantásokban megölték a pakisztáni biztonsági erők több tagját

2020. 06. 20.

Három összehangolt robbantásban négy ember vesztette életét, köztük két milicista a dél-pakisztáni Szindh tartományban pénteken – közölték helyi tisztségviselők.

Legalább tucatnyian megsérültek. A merényletek elkövetőjeként egy kevéssé ismert szeparatista csoport, a Szindhudes Forradalmi Hadsereg jelentkezett, amely a tartomány függetlenségért harcol.

A robbantások egyike Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában történt, amely egyben Szindh tartomány székhelye. Egy civil meghalt, nyolcan megsebesültek, köztük a Szindh Rangers félkatonai szervezet tagja. Tisztségviselők szerint a merénylet a pakisztáni hadsereg kötelékébe tartozó milícia egyik járművét célozta.

A második Gotki körzetben történt, mintegy ötszáz kilóméterre északra Karacsitól. Itt két milicista és egy járókelő vesztette életét – közölte a helyi rendőrfőnök.

A harmadik – áldozatokat nem követelő – robbantás Larkana körzetben történt.

A Szindhudes Forradalmi Hadsereg már korábban is hajtott végre kisebb támadásokat, a többi között vasúti síneket robbantott fel, ugyanakkor a beludzsisztáni szakadár szervezetekhez képest a viszonylag kevésbé erőszakos csoportok közé tartozik.

A Szindh Rangers félkatonai szervezet nagy szerepet játszott a szélsőségesek és a bűnözők elleni fellépésben Karacsiban.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑