Cadmus fordítás Cadmus

Ősztől az ukrán nőket is besorozhatják

2022. 07. 05.

Októbertől már a nőket is katonai nyilvántartásba veszik Ukrajnában. Viktor Andrusiv, a belügyminiszter tanácsadója szerint a nőknek nem lesz megtiltva a külföldre utazás.

Folytatódik a lakosság mozgósítása Ukrajnában a hadiállapot miatt. 2022. október elsejétől bizonyos szakterületeken a nők is katonai nyilvántartásba kerülnek − közölte az ukrán Unian hírügynökség.

Viktor Andrusiv, a belügyminiszter tanácsadója szerint a nőknek nem lesz megtiltva a külföldre utazás. A politikus azt közölte, hogy ilyen korlátozást még a sorkatonanők számára sem vezetnek be.

Jövőre már minden ukrán állampolgár szabadon vásárolhat lőfegyvert

Az ukrán belügyminisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést.

Viktor Andrusziv, az ukrán belügyminiszter tanácsadója bejelentette, hogy jövő évtől bármely ukrán állampolgár szabadon vásárolhat önvédelemre szolgáló pisztolyokat és revolvereket − közölte a KárpátHír.

A minisztérium tájékoztatása szerint a lakosság hetven százaléka támogatja a szabad fegyvervásárlást és -viselést. Ez alapján készül a szaktárca a fegyverviselési törvény módosítására.

A tanácsadó szerint már ősszel elfogadják a törvény liberalizált változatát.
Ezután kidolgozzák a maroklőfegyverek nyilvántartási rendszerét és a kereskedelmi felügyelet módosítását. A minisztérium szerint már a jövő évtől lehetővé válik az ukrán állampolgárok számára a maroklőfegyverek szabad vásárlása és viselése.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑